730 176 081info@oriontrebic.cz
 

Kategorie
















Jogurtovač a recepty

Jogurtovač a recepty

Domácí výroba jogurtu není nic složitého. Kvalita, kterou tím získáme, ovšem daleko předčí naprostou většinu produkce dostupné v obchodech, navíc za bezkonkurenční cenu. Pro úspěšné množení jogurtových kultur je kromě správné teploty nutná také naprostá čistota. Ať sníme svůj jogurt bílý, sladký nebo slaný děláme pro své zdraví to nejlepší, protože jogurt dodává dětem i dospělým zdraví prospěšné látky - vápník , fosfor, bílkoviny, vitamíny a důležité živiny.

Připravíte v něm přes noc výborný domácí jogurt z mléka a kvalitního jogurtu a to v množství, které právě potřebujete. Jednoduše připravíte směs z ohřátého mléka a jogurtu (případně dalších přísad), nalijete do jogurtovače a druhý den je jogurt hotový. Díky dvojité stěně termomísa vytvoří ideální podmínky pro množení jogurtových kultur v mléce. Můžete vyrobit jogurt buď přímo do jogurtovače a nebo ve třech dózičkách s víčky - Vaše děti si pak jen otevřou dózičku a mohou mlsat.

Jogurtovač můžete využít také klasicky jako termomísu - k udržení teploty pokrmu - teplé polévky, zmrzliny,...

Materiál:
plast. Barva béžová/bílá. Rozměry: objem 1,2 l, pr. 12 cm, v. 18 cm, 2x dóza s víčkem 0,3 l, pr. 10 cm, v. 5,5 cm, 1x dóza s víčkem 0,25 l, pr. 10 cm, v. 3,5 cm.
 
 
Návod na přípravu:
1 litr čerstvého mléka nalijte do hrnce a ohřejte na 40 °C. Přidejte jogurt – cca 3 lžíce (můžete i celý kelímek) a promíchejte. Směs přelijte do termonádoby (je nutné ji pořádně umýt), uzavřete a nechte při pokojové teplotě pracovat. Za 8 - 12 hodin je hotovo. Můžete dát do lednice a pojídat. Jogurt v lednici vydrží minimálně týden – pokud ho dříve všechen nesníte.